Hot sandwich

Ingredienser

2 skivor fransbröd (laktosfritt)
4 skivor ost (laktosfri)
1 skiva skinka
paprikakrydda
oreganokrydda
smör (laktosfritt)

Lägg brödskivorna brevid varandra och bre dem med smör. Lägg på osten och skinkan på skivorna och lägg dem i smörgåsjärnet. Krydda efter smak med paprika och oreganokrydda.

Ta ut mackorna när dem är gyllenbruna och dela dem tvärs över så de bli två trianglar.

Servera med mjölk (laktosfri) eller oboy

/Cakeladies

Hot sandwich

Ingredienser

2 skivor fransbröd (laktosfritt)
4 skivor ost (laktosfri)
1 skiva skinka
paprikakrydda
oreganokrydda
smör (laktosfritt)

Lägg brödskivorna brevid varandra och bre dem med smör. Lägg på osten och skinkan på skivorna och lägg dem i smörgåsjärnet. Krydda efter smak med paprika och oreganokrydda.

Ta ut mackorna när dem är gyllenbruna och dela dem tvärs över så de bli två trianglar.

Servera med mjölk (laktosfri) eller oboy

/Cakeladies

Vårinspirerad cheese cake

Ingredienser till en riktigt smarrig cheese cake:
300
g digestivekex
150 g osaltat smör
1 dl strösocker
1 dl majsmjöl
2 tsk vaniljsocker
600 g Philadephia
2.5 dl kesella 10%
3 st ägg
1 dl vispgrädde
200 g vit choklad
1 dl frysta hallon
(Vill du ha tunnare botten tar du bara lite mindre digestivekex och smör)

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret, krossa digestivekexen och blanda ner det smälta smöret. Häll ner blandningen i en ungsfast kakform och packa blandningen hårt över formbottnen. Ställ in formen i ugnen i ca 10 min. 

Blanda socker, majsmjöl och vaniljsocker i en annan skål. Tillsätt Kesellan och phiadelphian. Vispa länge till en krämig smet med elvisp och rör ner äggen. Häll i grädden lite i taget under vispning.

Smält chokladen i ett vattenbad och rör ner den i smeten.

Fyll smeten över digestivebottnen. Grädda kakan i 30 minuter. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i 30 minuter.

Antingen kan du servera kakan ljummen eller så kan du låta den stå i kylen under natten, så den blir lite fastare.

Servera tillsammans med kaffe/te och varma/färska hallon.

Cakeladies


RSS 2.0